Credeti sau nu, Google PageRank joaca (inca) un rol foarte important in ceea ce priveste credibilitatea unui blog in cauza. In pofida faptului ca este recomandat sa nu fiti obsedati de PageRank, acesta nu trebuie sa fie ignorat complet. Cu atat mai putin cu cat cumparatorii de advertoriale sau companiile ce vor mai multa expunere in online vor tine cont si de acest mic, dar semnificativ aspect. Linkurile si Pagerankul au o legatura profunda unul cu celalalt. La un calcul simplu, un numar mai mare de backlinkuri de autoritate mare vor conduce in mod direct la un pagerank vizibil mai mare.

Odata ajuns la acest stadiu, proprietarul de site si siteul in special va avea o mai mare incredere din partea Google. In caz contrar, Pagerankul va scadea, pierzandu-si totodata din autoritate, respectiv incredere. Vanzarea de linkuri poate constitui unul dintre elementele periculoase ce tin de existenta unui site, fie el oricat de mare. Cu cateva zile in urma, Matt Cutts (seful echipei de spam web de la Google) avertiza asupra unor scaderi de pagerank 7-3. Este vorba despre un site de stiri, care a cerut explicatii imediat. Explicatii pe care urmau sa le primeasca via email chiar din partea lui Matt: Google observase etichetarea unor articole ca fiind sponsorizate, fapt care a condus la o cadere libera a pagerankului de la 7 la 3!

Tot in respectivul email, Matt explica faptul ca ziarul se ocupa cu vanzarea de linkuri unui terte parti, fara a dezvalui mai multe informatii. La momentul de fata, foarte multi webmasteri, inclusiv cei care se ocupa de partea SEO a unor siteuri de ruleta-jocuri, sunt ingrijorati de urmatoarele updateuri ce au sa vina. Initial a fost Google Penguin, urmat de Panda, pentru ca la sfarsitul lunii septembrie, cel tarziu inceputul lunii octombrie, Google sa ne mai pregateasca inca un update de pagerank, dupa cel din februarie, respectiv mai 2012.